26. 9. 2014

PETICE

LESOPARK NA TROJMEZÍ

dle zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

Trojmezí je nezastavěná oblast na rozhraní městských částí Praha 10, 11 a 15, na které od konce devadesátých let probíhají snahy o zástavbu. Podle některých návrhů by zde měla vyrůst nová čtvrť až s patnácti tisíci obyvateli. Díky odporu občanských sdružení a místních obyvatel se doposud takovéto výstavbě podařilo zabránit. Problém však nadále přetrvává, neboť radnice hl. m. Prahy i dotčených městských částí jej dlouhodobě neřeší. Strana zelených s touto „politikou mrtvého brouka“ zásadně nesouhlasí a dlouhodobě usiluje o vybudování nového lesoparku, který jednak nabídne nová místa k aktivnímu odpočinku a relaxaci a jednak jednou provždy vyřeší problematiku tohoto území.

My, níže podepsaní obyvatelé a obyvatelky Městské části Praha 11, požadujeme po Zastupitelstvu MČ Praha 11 vzešlého z komunálních voleb v říjnu 2014, aby zahájilo jednání s Magistrátem hl. m. Prahy, sousedními městskými částmi a s vlastníky pozemků v oblasti Trojmezí o vybudování nového lesoparku na Trojmezí, a případném vykoupení potřebných pozemků.

elektronická verze petice: http://e-petice.cz/petitions/lesopark-na-trojmezi-pro-zastupitelstvo-mestske-casti-praha-11.html

Za petiční výbor:

Jakub Ježek, Brandlova 1641/1, Praha 11, 149 00

Renata Vikartová, Brodského 1674, Praha 11, 149 00

Zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány je oprávněn:

kterýkoliv člen petičního výboru (klauzule vyžadovaná §5, písm. 1 zák. č. 85/1990 Sb.)

Jakub Ježek, Brandlova 1641/1, Praha 11, 149 00

Renata Vikartová, Brodského 1674, Praha 11, 149 00