18. 6. 2012

Cenu Josefa Vavrouška, kterou každý rok uděluje Nadace Partnertsví a Nadace Charty 77, získali Martin Bursík a Pavel Šremer. Podle organizátorů jí dostali za konkrétní činy pro zdravé životní prostředí a udržitelný rozvoj.

Martin Bursík byl na Cenu Josefa Vavrouška v posledních letech nominován opakovaně. Zatímco většina kandidátů obdržela jednu nominaci, Bursíka nezávisle na sobě nominovalo hned třináct lidí. Cenu Josefa Vavrouška obdržel bývalý ministr životního prostředí za formulování a obhajování moderní politiky ochrany životního prostředí, prosazování energetických úspor a rozvoj obnovitelných zdrojů energie v České republice.

„Bursíkem vyjednaná podpora Zelené úsporám nastartovala nebývalý zájem domácností o úspory energie, pomohla prolomit nedůvěru veřejnosti k těmto opatřením a v neposlední řadě přinesla i oživení našemu stavebnictví v době krize,“ uvádí ředitel Nadace Partnerství Miroslav Kundrata.

Více na: http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/martin-bursik-ziskal-prestizni-cenu-josefa-vavrouska