8. 2. 2012

Strana zelených v Praze 11 je vážně znepokojena jednáním zastupitelstva městské části. Osobní antipatie dostávají přednost před věcnou diskuzí a fakticky znemožňují normální průběh jednání.

Zastupitelé na Jižním Městě stále více politikaří, než aby dělali rozumnou politiku.
Doposud bylo dobrým zvykem svolávat zastupitelstvo každý měsíc. Současná koalice se zřejmě něčeho bojí, a tak je zastupitelstvo svoláváno pouze jak určuje zákon, tedy jedenkrát za tři měsíce. Opozice to oplácí obstrukcemi, což bylo vidět na prosincovém zastupitelstvu. Mnoho věcí je tak odkládáno a jednání zastupitelstva trvá do ranních hodin nebo je přerušeno a svoláno na jiný den.
„To samozřejmě stojí finanční prostředy a ztěžuje to účast veřejnosti na jednání. Ve svých žabomyších válkách si zastupitelé neuvědomují, že jediní, koho tím poškozují, jsou obyvatelé Jižního Města,” říká Jakub Ježek, předseda zelených v Praze 11.
Spory mezi opozicí a koalicí se přenáší i na jednání výborů zastupitelstva.
“Stejně jako samotné jednání zastupitelstva je i jednání výborů svoláváno sporadicky. Mnoho materiálů tak výbor vůbec nestihne projednat a musí o nich rozhodnout úředníci, jako například projednání záměru výstavby v Letzelově ulici, kde je nyní park,” dodává Ježek.