10. 11. 2011

Praha 11 jako jedna z prvních městských částí souhlasila s návratem solení chodníků. Zelení v Praze 11 jsou jednoznačně proti a vyzývají radnici, aby na chodnících Jižního Města byly k posypu používány inertní materiály, tak jako tomu bylo v minulosti.

“Chodníky narozdíl od silnic nemají kanály, takže sůl stéká přímo do zeleně podél chodníků. Domácím zvířatům sůl rozežírá tlapky, divoká zvířata zase pijí vodu s vysokým obsahem soli. Vždyť v tomto smyslu se vyjádřila i Státní veterinární správa,” říká Jakub Ježek, předseda Strany zelených v Praze 11.
Pokud se v Praze 11 bude solit, plánují zelení uspořádat jarní happening, kde by lidé předali zástupcům radnice zničené boty, kalhoty, fotografie zničené zeleně a účty za veterináře.
“Já to vlastně chápu, pan starosta si jezdí superbem jenž je placen z našich daní, ten se po posolených chodnících moc procházet nebude a finanční výdaje občanů Prahy 11 za zničené věci mu jsou evidentně lhostejné,” dodává Ježek.

Jakub Ježek,
předseda Strany zelených v Praze 11