18. 6. 2012

Zástavba u stanice metra Opatov v takové podobě, jak byla uveřejněna, je nesmysl a obyvatelům Prahy 11 nepřinese žádný užitek.
 Strana zelených v Praze 11 žádá zastupitelstvo městské části Prahy 11, aby veškerými právními prostředky zabránilo této výstavbě.“Je to nesmysl od začátku do konce. Je to ukázka toho, že Praze 11 chybí přesná koncepce rozvoje a s tím provázaná studie dopravní obslužnosti. Téměř každý den ve špičce je přilehlý kruhový objezd na hranici vytíženosti. Ulice Ke Stáčírně a K Horkám stojí v obou směrech. Naproti přes kruhový objezd má vyrůst další nesmyslný mrakodrap. To ty auta budou létat? Nebo jak se sem tolik lidí dostane? Kolik místních obyvatel takovouto zástavbu podporuje?” ptá se Jakub Ježek, předseda Strany zelených v Praze 11.
Podle původních plánů výstavby ze sedmdesátých let mělo být území okolo stanice metra Opatov jedním z center Jižního Města. Nakonec však tato oblast zůstala nedostavěna. Strana zelených si je vědoma problémů v této lokalitě. Ty však nejsou důvodem k zástavbě obřím administrativním komplexem.
“To je takový evergreen, že se najde na velké ploše pár problémů a řekne se, že je vyřeší nějaká masivní zástavba. Je to jako kdybyste nepořádek na dvorku neřešili úklidem, ale tím, že tam postavíte druhý dům. Rekultivace okolí stanice metra Opatov musí v prvé řadě být přínosem pro místní obyvatele. Že to nezajímá soukromou firmu je špatné, ale dá se to pochopit. Že to ale nezajímá radnici Prahy 11, to je na pováženou,” dodává Ježek.